A szolárium megvéd a leégéstől!

2020-08-08 - írta: Olcsószoli

A címben szereplő állítás talán kicsit túlzónak tűnik, de ha jól belegondolsz, melyik bőrtípus ég le a napon elsőként?

Természetesen az, amelyik nagyon fehér, hiszen a nagyon fehér bőr általában nagyon érzékeny, és védtelen is. Éppen ez a kulcsa annak, hogy a szolárium miért tud egy bizonyos szintig megvédeni a napégéstől: barnább lesz a bőröd, ami biztosít neki némi védelmet. De ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan mászkálhatsz a déli napsütésben naptej nélkül a legmelegebb nyári napokon, csupán azt, hogy kicsit védettebb lesz a bőröd, és kevésbé leszel hajlamos arra, hogy pár perc alatt rákvörösre égj.

 

Pár perc is elég a leégéshez

Akinek valóban nagyon fehér a bőre, az tudja, miről beszélünk: elég akár öt percet várni a buszra az erős napsütésben, és máris lepirul a bőr, ott marad a ruha pántja. Ez nagyon zavaró, hiszen az ember egész nem szeretne rákvörösen mászkálni, másrészt fájdalmas lehet, a későbbi hámlásról nem is beszélve.

Persze a fényvédő krémek, naptejek megoldást jelenthetnek, de nem mindenkinek jut eszébe ezekkel bekenni magát indulás előtt, ha nem éppen a strandra készül, vagy ha nincsen tervben, hogy sokat lenne napon. Fehér bőrrel azonban nem is kell sokat kint lenni, mint ahogy azt már az előzőekben is taglaltuk.

 

A barnább bőr védettebb

Akinek tehát nagyon fehér alapból a bőre, annak nemcsak az esztétikum miatt érdemes a nyári szezon előtt, illetve a nyári szezonban időnként ellátogatni a szoláriumba, hanem azért is, hogy az erős napsütésben biztosítson magának némi védelmet, és megelőzze azt, hogy pár perc alatt leégjen a bőre, ha a napon kell tartózkodnia. A szoláriumban egyébként is sokkal biztonságosabb barnulni, mint a napsütésben, mert ott ellenőrzött az UV-sugárzás mértéke, ellentétben a természetes napsütéssel, ahol, mint tudjuk, az igazán forró napokon, különösen a nap közepén, nagyon durván sok sugárzás érheti a bőrt, ami bőrbetegségek kialakulásához is vezethet., méghozzá meglehetősen súlyosakhoz.

 

 

Forrás: SzoliAkadémia

Fotó: Google


Információk

Kapcsolat

1072, Budapest

Nagy Diófa utca 15.

+36-1/322-90-34

Hírlevél

Értesítést kérek a legújabb akciókról és cikkekről.


KÜLDÉS