Extra óvintézkedések szoláriumozóknak

2020-08-07 - írta: Olcsószoli

 

Sokszor volt már szó arról, hogy ha szoláriumozol, mindig tartsd be az ésszerűsség határait, valamint a fokozatosság elvét, hogy ne legyen baja a bőrödnek. Normál esetben, ha ezekre odafigyelsz, a szoli nem ártalmas, és garantáltan semmi bajod nem lehet tőle.

Persze ha az extrán aggódók táborába tartozol, ez nem biztos, hogy maradéktalanul meggyőz. Hogy ne kelljen semmitől félned, tehetsz néhány extra óvintézkedést a bőrödért.

 

Mivel figyelhetsz oda még jobban?

- Nagyon vigyázz arra, hogy soha ne égjen meg a bőröd! Főleg a fehér, leégésre hajlamos bőrűeknek fontos, hogy ne töltsenek egyszerre túl sok időt a szoláriumban, semmiképpen ne hagyják, hogy pirosra égjen a bőrük, ez ugyanis már önmagában károsodást jelez. Egy alkalomtól persze nem lesz gond, de ha rendszeresen leégünk, baj lehet!

- Ha aggódsz a szemed miatt, használj védőszemüveget! Az UV-sugárzás természetesen a szemre is hatással van, és nem pozitív értelemben. A szoláriumban ettől nem kell félned, ugyanis használhatsz védőszemüveget, ami teljesen képes szűrni az UV-t, így nem érheti káros hatás a szemeidet. Ez nem azt jelenti, hogy a szolárium árt a szemnek, de ha rendszeresen használod, sosem árt a védelem.

- Védd az anyajegyeidet! Ha több olyan anyajegyed is van, ami kidudorodik, jól teszed, ha bekened őket valamilyen magas faktorszámú fényvédővel. Erre azért van szükség, mert a bőr felszínéből kidudorodva hamarabb éghetnek meg, mint maga a bőr, ez – ugyanúgy, mint a napégés – pedig elindíthat olyan folyamatokat a bőrben, amit nem feltétlenül szeretnénk. A napon szintén ajánlott megtenni ezt az óvintézkedést.

- Pótold a folyadékot! Hogy megőrizd bőröd rugalmasságát és hidratáltságát, igyál sokat szoli után! A hő hatására ugyanis több folyadékot veszítünk, mint egyébként, amit érdemes pótolni.

- Töröld le a sminket és a parfümöt! Erre azért van szükség, mert a meleg miatt ezek beszívódhatnak a pórusokba, ami pattanások, rosszabb esetben akár allergiás reakció vagy bőrelszíneződés kialakulásához is vezethetnek.

 

 

Forrás: SzoliAkadémia

Fotó: Google


Információk

Kapcsolat

1072, Budapest

Nagy Diófa utca 15.

+36-1/322-90-34

Hírlevél

Értesítést kérek a legújabb akciókról és cikkekről.


KÜLDÉS