Magasabb tesztoszteron szint a szoláriumtól?

2020-03-06 - írta: Olcsószoli

A szolárium és a férfiak?

 

A férfitest elegendően nagy mennyiségű D-vitaminnal való ellátásának pozitív hatásai vannak a tesztoszteron értékekre. Erre az eredményre jut a grazi Orvosi Egyetem egy tanulmánya.

A vizsgálat szerint azoknak a férfiaknak, akiknek a vére legalább 30 nanogramm/ml D-vitamin szinttel rendelkezik, lényegesen magasabbak a tesztoszteron értékei, mint azoknak a férfitársaiknak, akiknek alacsonyabb a D-vitamin szintjük.

A tanulmány azt is bizonyítja, hogy a legfontosabb férfi nemi hormonok átlagértéke az év folyamán ugyanolyan ingadozásokat mutat, mint a D-vitamin szint.

Októbertől, a téli félév kezdetétől mindkét érték csökken, és a mélypontot márciusban érik el. Tehát azok a férfiak, akik ügyelnek arra, hogy testük a minimálisan elegendő D-vitaminnal legyen ellátva, tesztoszteron-háztartásuknak és ezzel libidójuknak is jót tesznek.

A D-vitamin az UV-sugárzás serkentő hatása révén, 90 százalékban a bőrön keresztül képződik, ezért a férfiak nem csak vonzerejüket növelhetik egy kis téli barnulással, hanem libidójukat is.

 

Forrás:SzoliAkadémia

Fotó: Google


Információk

Kapcsolat

1072, Budapest

Nagy Diófa utca 15.

+36-1/322-90-34

Hírlevél

Értesítést kérek a legújabb akciókról és cikkekről.


KÜLDÉS