Mi az a napgomba?

2020-08-06 - írta: Olcsószoli

Mi az a napgomba és miért érdemes figyelned rá?

Lehet, hogy te is tapasztaltad már azokat a bizonyos fehér foltokat a testeden?

Ha igen, akkor itt az idő, hogy lerántsuk a leplet egy igen elterjedt tévhitről, amit napgombának, vagy sok esetben szoligombának hívnak és sokan úgy vélik, hogy a szoláriumban lehet elkapni!

A probléma leginkább nyáron üti fel a fejét, ám amennyiben rendszeresen szoláriumozol, az év bármely szakaszában megjelenhet.

 

Tényleg nem a Nap okozza?

Mikor megjelennek ezek a fehér foltok az ember testén, akkor sokan egyből azt hiszik, hogy a napozás vagy éppen a szolizás miatt jött ki, pedig errő szó sincs. Ez egy gyakori probléma, ami legtöbbször a fiatalokat érinti, akik aktívan sportolnak vagy megizzadnak.

Ez a gombafajta bármennyire is furcsán hangzik, de a hajas fejbőrön él és onnan hullik rá a hátra, az általa okozott halványbarnás foltok - amelyek a napbarnított bőrön fehérnek tűnnek - emiatt jelennek meg leggyakrabban a háton és a felkarokon vagy sok esetben a hason.

A szolárium a tüneteket jobban láthatóvá teszi, lévén a nem barnuló foltok a sötétebbé váló bőrön feltűnőbbek lesznek. A kialakulás esélyét az növeli, ha valaki megizzad, nagy melegben sportol, ruházatát pedig nem cseréli le, edzés után nem zuhanyzik le. Ilyenkor a bőr bepállik, ami könnyíti a mikroflóra egyensúlyának felborulását.

 

Mit lehet tenni?

Elsőkörben keress fel egy bőrgyógyász szakorvost, aki pontos diagnózist állít fel!

Szoláriumozás és edzés után pedig mindenképpen érdemes lezuhanyozni, így elkerülve az izzadás okozta problémákat. Amiatt ne aggódj, hogy szolizás után zuhanyzol, hiszen erről a tévhitről egy korábbi bejegyzésünkben már leírtuk, hogy amennyiben nem késletett bronzosítós krémmel szoliztál, úgy nyugodtan zuhanyozhatsz szoláriumozás után!

Fontos, hogy amennyiben észrevettél ilyen fehér foltokat magadon, amik nem akarnak elmúlni, akkor ne ess egyből kétségbe, hiszen egy gyakori problémáról van szó, ami könnyen orvosolható és ahogy látod nem a szoli a bűnös.

 

 

Forrás: SzoliAkadémia

Fotó: Google


Információk

Kapcsolat

1072, Budapest

Nagy Diófa utca 15.

+36-1/322-90-34

Hírlevél

Értesítést kérek a legújabb akciókról és cikkekről.


KÜLDÉS